General Knowledge Quiz – Test 8

General Knowledge quiz, test 8 of 13: 10 multiple-choice questions with answers. Try them, then play the interactive quiz on Zeno to earn XP.

  1. Question 71

    What is the name of the first general-purpose programmable computer, completed in 1945?

    • A UNIVAC
    • B Mark I
    • C ENIAC
    • D Z3
    Show answer

    Correct answer: ENIAC

  2. Question 72

    What is the title of the first comprehensive report on the theory of evolution, published in 1859?

    • A The Descent of Man
    • B Natural Selection in Action
    • C On the Origin of Species
    • D The Expression of Emotions in Man and Animals
    Show answer

    Correct answer: On the Origin of Species

  3. Question 73

    What is the name of the first successful heart transplant performed in humans, which took place in 1967?

    • A Norman Shumway
    • B Antoine Beclere
    • C Michael DeBakey
    • D Christiaan Barnard
    Show answer

    Correct answer: Christiaan Barnard

  4. Question 74

    What is the name of the first full-length animated feature film, released in 1937?

    • A Bambi
    • B Fantasia
    • C Snow White and the Seven Dwarfs
    • D Dumbo
    Show answer

    Correct answer: Snow White and the Seven Dwarfs

  5. Question 75

    What is the name of the first artificial satellite to successfully orbit the Earth, launched in 1957?

    • A Vanguard 1
    • B Gemini 1
    • C Sputnik 1
    • D Explorer 1
    Show answer

    Correct answer: Sputnik 1

  6. Question 76

    What is the name of the first artificial heart transplant performed successfully in humans, completed in 1982?

    • A Jarvik-7
    • B LivaNova Heart
    • C Carmat Heart
    • D SynCardia Heart
    Show answer

    Correct answer: Jarvik-7

  7. Question 77

    What is the name of the first successful organ transplant performed in humans, which took place in 1954?

    • A Lung transplant
    • B Heart transplant
    • C Kidney transplant
    • D Liver transplant
    Show answer

    Correct answer: Kidney transplant

  8. Question 78

    What is the name of the first effective vaccine against poliomyelitis developed by Jonas Salk and introduced in 1955?

    • A Polio Immunization Vaccine
    • B Live Attenuated Polio Vaccine
    • C Inactivated Polio Vaccine
    • D Oral Polio Vaccine
    Show answer

    Correct answer: Inactivated Polio Vaccine

  9. Question 79

    What is the name of the first successful vaccine against yellow fever, developed in 1937?

    • A Yellow Fever Vaccine 32-200
    • B YFV-1937
    • C Vaccine 17D-102
    • D 17D-204
    Show answer

    Correct answer: 17D-204

  10. Question 80

    What is the name of the first human-made object to reach the surface of the Moon, which occurred in 1959?

    • A Apollo 11
    • B Surveyor 1
    • C Luna 2
    • D Luna 3
    Show answer

    Correct answer: Luna 2

Play the interactive quiz
Get it on Google Play