Nature & Animals Quiz – Test 1

Nature & Animals quiz, test 1 of 16: 10 multiple-choice questions with answers. Try them, then play the interactive quiz on Zeno to earn XP.

  1. Question 1

    What is the fastest land animal?

    • A Cheetah
    • B Greyhound
    • C Horse
    • D Lion
    Show answer

    Correct answer: Cheetah

  2. Question 2

    What is the largest mammal in the world?

    • A African elephant
    • B Giraffe
    • C Humpback whale
    • D Blue whale
    Show answer

    Correct answer: Blue whale

  3. Question 3

    What is the largest species of bear?

    • A Grizzly Bear
    • B Polar Bear
    • C Black Bear
    • D Spectacled Bear
    Show answer

    Correct answer: Polar Bear

  4. Question 4

    What is the primary diet of giant pandas?

    • A Insects
    • B Fruits
    • C Meat
    • D Bamboo
    Show answer

    Correct answer: Bamboo

  5. Question 5

    What is the primary habitat of the polar bear?

    • A Tropical rainforests
    • B Arctic sea ice
    • C Desert dunes
    • D Mountainous regions
    Show answer

    Correct answer: Arctic sea ice

  6. Question 6

    What is the primary diet of the African elephant?

    • A Bark and nuts
    • B Grass, leaves, and fruit
    • C Fish and algae
    • D Insects and small animals
    Show answer

    Correct answer: Grass, leaves, and fruit

  7. Question 7

    What is the primary habitat of the red fox?

    • A Deserts
    • B Forests
    • C Tundra
    • D Grasslands
    Show answer

    Correct answer: Forests

  8. Question 8

    What is the largest species of dolphin?

    • A Bottlenose dolphin
    • B spinner dolphin
    • C Common dolphin
    • D Orca (killer whale)
    Show answer

    Correct answer: Orca (killer whale)

  9. Question 9

    What is the primary breeding habitat of the whooping crane (Grus americana)?

    • A Forests in the United States
    • B Wetlands in Canada
    • C Deserts in Mexico
    • D Coastal areas in Brazil
    Show answer

    Correct answer: Wetlands in Canada

  10. Question 10

    What is the fastest bird in the world?

    • A Golden Eagle
    • B Bald Eagle
    • C Common Swift
    • D Peregrine Falcon
    Show answer

    Correct answer: Peregrine Falcon

Play the interactive quiz
Get it on Google Play