Science Quiz – Test 2

Science quiz, test 2 of 15: 10 multiple-choice questions with answers. Try them, then play the interactive quiz on Zeno to earn XP.

  1. Question 11

    What is the primary component of the Earth's inner core?

    • A Oxygen
    • B Silicon
    • C Iron
    • D Nickel
    Show answer

    Correct answer: Iron

  2. Question 12

    What is the primary component of Earth's atmosphere?

    • A Carbon Dioxide
    • B Oxygen
    • C Nitrogen
    • D Hydrogen
    Show answer

    Correct answer: Nitrogen

  3. Question 13

    What is the chemical symbol for potassium?

    • A K
    • B Ka
    • C P
    • D Po
    Show answer

    Correct answer: K

  4. Question 14

    What is the most abundant element in the universe?

    • A Hydrogen
    • B Helium
    • C Carbon
    • D Oxygen
    Show answer

    Correct answer: Hydrogen

  5. Question 15

    What is the chemical symbol for sodium?

    • A Na
    • B K
    • C S
    • D Mg
    Show answer

    Correct answer: Na

  6. Question 16

    What are the two most abundant elements in the Earth's crust?

    • A Oxygen and Silicon
    • B Calcium and Magnesium
    • C Iron and Aluminum
    • D Sodium and Potassium
    Show answer

    Correct answer: Oxygen and Silicon

  7. Question 17

    What is the primary energy source for Earth's climate system?

    • A The Sun
    • B Geothermal energy
    • C The Moon
    • D Nuclear energy
    Show answer

    Correct answer: The Sun

  8. Question 18

    What is the most stable isotope of carbon?

    • A Carbon-14
    • B Carbon-11
    • C Carbon-13
    • D Carbon-12
    Show answer

    Correct answer: Carbon-12

  9. Question 19

    What is the atomic number of oxygen?

    • A 8
    • B 9
    • C 7
    • D 6
    Show answer

    Correct answer: 8

  10. Question 20

    What is the most abundant gas in the Earth's atmosphere after nitrogen?

    • A Carbon dioxide
    • B Argon
    • C Oxygen
    • D Hydrogen
    Show answer

    Correct answer: Oxygen

Play the interactive quiz
Get it on Google Play