Food & Cuisine Quiz – Test 8

Food & Cuisine quiz, test 8 of 9: 10 multiple-choice questions with answers. Try them, then play the interactive quiz on Zeno to earn XP.

  1. Question 71

    What is the primary ingredient in traditional Portuguese bacalhau à Brás?

    • A Salmon
    • B Cod
    • C Tuna
    • D Mackerel
    Show answer

    Correct answer: Cod

  2. Question 72

    What is the main ingredient in traditional American hamburgers?

    • A Tofu
    • B Ground beef
    • C Fish
    • D Chicken
    Show answer

    Correct answer: Ground beef

  3. Question 73

    What is a common primary ingredient in traditional Japanese katsu sauce?

    • A Miso
    • B Worcestershire sauce
    • C Tomato
    • D Soy sauce
    Show answer

    Correct answer: Worcestershire sauce

  4. Question 74

    What is the primary ingredient in traditional Turkish baklava?

    • A Puff pastry
    • B Phyllo dough
    • C Bread dough
    • D Shortcrust pastry
    Show answer

    Correct answer: Phyllo dough

  5. Question 75

    What is the primary ingredient in traditional Italian Margherita pizza?

    • A Alfredo sauce
    • B Barbecue sauce
    • C Soy sauce
    • D Tomato sauce
    Show answer

    Correct answer: Tomato sauce

  6. Question 76

    Which of the following vegetables is most commonly used in making traditional Japanese tsukemono?

    • A Napa cabbage
    • B Carrot
    • C Daikon radish
    • D Cucumber
    Show answer

    Correct answer: Daikon radish

  7. Question 77

    What is the primary ingredient in traditional Japanese sushi?

    • A Noodles
    • B Tofu
    • C Rice
    • D Seaweed
    Show answer

    Correct answer: Rice

  8. Question 78

    What is the key ingredient in traditional French coq au vin?

    • A white wine
    • B chicken broth
    • C red wine
    • D soy sauce
    Show answer

    Correct answer: red wine

  9. Question 79

    What is the primary ingredient in traditional Mexican mole poblano?

    • A Tomatoes
    • B Onions
    • C Chili peppers
    • D Garlic
    Show answer

    Correct answer: Chili peppers

  10. Question 80

    What is the primary ingredient in traditional Vietnamese pho?

    • A Tofu
    • B Pork
    • C Chicken
    • D Beef
    Show answer

    Correct answer: Beef

Play the interactive quiz
Get it on Google Play