Space & Astronomy Quiz – Test 4

Space & Astronomy quiz, test 4 of 9: 10 multiple-choice questions with answers. Try them, then play the interactive quiz on Zeno to earn XP.

  1. Question 31

    What is the name of the first spacecraft to land on the surface of a comet?

    • A Rosetta's Philae lander
    • B Deep Impact
    • C Huygens
    • D Viking 1
    Show answer

    Correct answer: Rosetta's Philae lander

  2. Question 32

    What is the name of the first spacecraft to successfully fly by Mercury?

    • A BepiColombo
    • B Mariner 10
    • C Messenger
    • D Mariner 9
    Show answer

    Correct answer: Mariner 10

  3. Question 33

    What is the name of the first spacecraft to perform a flyby of Saturn?

    • A Voyager 1
    • B Mariner 10
    • C Voyager 2
    • D Pioneer 11
    Show answer

    Correct answer: Pioneer 11

  4. Question 34

    What is the name of the planet known for having the most extensive and complex ring system?

    • A Jupiter
    • B Saturn
    • C Uranus
    • D Mars
    Show answer

    Correct answer: Saturn

  5. Question 35

    What is the largest moon of Saturn?

    • A Enceladus
    • B Iapetus
    • C Rhea
    • D Titan
    Show answer

    Correct answer: Titan

  6. Question 36

    What is the name of the planet known for its red appearance?

    • A Mars
    • B Jupiter
    • C Venus
    • D Saturn
    Show answer

    Correct answer: Mars

  7. Question 37

    What is the name of the largest known dwarf planet in our solar system?

    • A Makemake
    • B Ceres
    • C Eris
    • D Haumea
    Show answer

    Correct answer: Eris

  8. Question 38

    What is the name of the largest known asteroid in the asteroid belt?

    • A Pallas
    • B Vesta
    • C Ceres
    • D Hygiea
    Show answer

    Correct answer: Ceres

  9. Question 39

    What is the name of the fourth planet from the Sun in our solar system?

    • A Saturn
    • B Venus
    • C Jupiter
    • D Mars
    Show answer

    Correct answer: Mars

  10. Question 40

    What is the name of the largest known structure in the universe, which is a vast group of galaxies and their associated matter?

    • A Coma Cluster
    • B Virgo Supercluster
    • C Great Attractor
    • D Hercules-Corona Borealis Great Wall
    Show answer

    Correct answer: Hercules-Corona Borealis Great Wall

Play the interactive quiz
Get it on Google Play