Space & Astronomy Quiz – Test 3

Space & Astronomy quiz, test 3 of 9: 10 multiple-choice questions with answers. Try them, then play the interactive quiz on Zeno to earn XP.

  1. Question 21

    What is the name of the planet known as the 'Red Planet'?

    • A Jupiter
    • B Venus
    • C Mars
    • D Saturn
    Show answer

    Correct answer: Mars

  2. Question 22

    What is the name of the planet that is known for its extreme greenhouse effect and is the hottest in our solar system?

    • A Venus
    • B Jupiter
    • C Mars
    • D Mercury
    Show answer

    Correct answer: Venus

  3. Question 23

    What is the name of the fourth planet from the Sun?

    • A Earth
    • B Mars
    • C Saturn
    • D Jupiter
    Show answer

    Correct answer: Mars

  4. Question 24

    What is the name of the first spacecraft to successfully land on the surface of Venus?

    • A Venera 9
    • B Magellan
    • C Pioneer Venus
    • D Venera 7
    Show answer

    Correct answer: Venera 7

  5. Question 25

    What is the name of the first probe to successfully reach and study the surface of Venus?

    • A Pioneer Venus
    • B Mariner 2
    • C Venera 7
    • D Venera 9
    Show answer

    Correct answer: Venera 7

  6. Question 26

    What is the largest moon of Jupiter?

    • A Callisto
    • B Titan
    • C Ganymede
    • D Io
    Show answer

    Correct answer: Ganymede

  7. Question 27

    What is the name of the first spacecraft to successfully perform a flyby of Pluto?

    • A Voyager 1
    • B Pioneer 10
    • C Voyager 2
    • D New Horizons
    Show answer

    Correct answer: New Horizons

  8. Question 28

    What is the name of the first spacecraft to successfully land on the surface of Mars in 1997?

    • A Opportunity
    • B Curiosity
    • C Pathfinder
    • D Spirit
    Show answer

    Correct answer: Pathfinder

  9. Question 29

    What is the closest planet to the Sun?

    • A Earth
    • B Mercury
    • C Venus
    • D Mars
    Show answer

    Correct answer: Mercury

  10. Question 30

    What is the name of the first spacecraft to land on the far side of the Moon?

    • A Surveyor 1
    • B Luna 17
    • C Apollo 16
    • D Chang'e 4
    Show answer

    Correct answer: Chang'e 4

Play the interactive quiz
Get it on Google Play