Space & Astronomy Quiz – Test 6

Space & Astronomy quiz, test 6 of 9: 10 multiple-choice questions with answers. Try them, then play the interactive quiz on Zeno to earn XP.

  1. Question 51

    What is the name of the largest known dwarf planet in the Kuiper Belt?

    • A Eris
    • B Haumea
    • C Ceres
    • D Makemake
    Show answer

    Correct answer: Eris

  2. Question 52

    What is the name of the largest moon of Saturn known for its methane lakes?

    • A Callisto
    • B Europa
    • C Ganymede
    • D Titan
    Show answer

    Correct answer: Titan

  3. Question 53

    What is the name of the largest known structure in the observable universe that is a massive galaxy supercluster?

    • A Shapley Supercluster
    • B Laniakea Supercluster
    • C Virgo Supercluster
    • D Coma Supercluster
    Show answer

    Correct answer: Laniakea Supercluster

  4. Question 54

    What is the name of the first probe to successfully fly by and photograph the outer planet Neptune?

    • A Voyager 2
    • B Mariner 10
    • C Pioneer 10
    • D Voyager 1
    Show answer

    Correct answer: Voyager 2

  5. Question 55

    What is the name of the first spacecraft to successfully land on Mars?

    • A Curiosity Rover
    • B Spirit Rover
    • C Viking 1
    • D Mars Pathfinder
    Show answer

    Correct answer: Viking 1

  6. Question 56

    What is the name of the first human-made object to reach interstellar space?

    • A Pioneer 10
    • B New Horizons
    • C Voyager 2
    • D Voyager 1
    Show answer

    Correct answer: Voyager 1

  7. Question 57

    What is the name of the first spacecraft to successfully orbit Jupiter?

    • A Galileo
    • B Pioneer 10
    • C Juno
    • D Voyager 1
    Show answer

    Correct answer: Galileo

  8. Question 58

    What is the name of the first spacecraft to successfully study the atmosphere of Venus from orbit?

    • A Venera 7
    • B Mariner 2
    • C Pioneer 12
    • D Magellan
    Show answer

    Correct answer: Magellan

  9. Question 59

    What is the name of the lander that was the first to successfully land on a comet?

    • A Rosetta
    • B Deep Impact
    • C Philae
    • D Voyager 1
    Show answer

    Correct answer: Philae

  10. Question 60

    What is the name of the largest moon of Jupiter known for its volcanic activity?

    • A Io
    • B Europa
    • C Ganymede
    • D Callisto
    Show answer

    Correct answer: Io

Play the interactive quiz
Get it on Google Play