Art & Literature Quiz – Test 8

Art & Literature quiz, test 8 of 11: 10 multiple-choice questions with answers. Try them, then play the interactive quiz on Zeno to earn XP.

  1. Question 71

    Who wrote the novel '1984', published in 1949?

    • A Ray Bradbury
    • B Aldous Huxley
    • C F. Scott Fitzgerald
    • D George Orwell
    Show answer

    Correct answer: George Orwell

  2. Question 72

    Who wrote the play 'Hamlet', first performed around 1600?

    • A Ben Jonson
    • B Thomas Kyd
    • C William Shakespeare
    • D Christopher Marlowe
    Show answer

    Correct answer: William Shakespeare

  3. Question 73

    Who wrote the poem 'The Love Song of J. Alfred Prufrock', published in 1915?

    • A Langston Hughes
    • B Ezra Pound
    • C W.H. Auden
    • D T.S. Eliot
    Show answer

    Correct answer: T.S. Eliot

  4. Question 74

    Who wrote the play 'A Streetcar Named Desire', first performed in 1947?

    • A Eugene O'Neill
    • B Arthur Miller
    • C David Mamet
    • D Tennessee Williams
    Show answer

    Correct answer: Tennessee Williams

  5. Question 75

    Who is the author of the novel 'Gravity's Rainbow', published in 1973?

    • A Thomas Pynchon
    • B Kurt Vonnegut
    • C Philip K. Dick
    • D Don DeLillo
    Show answer

    Correct answer: Thomas Pynchon

  6. Question 76

    Who wrote the novel 'The Old Man and the Sea', published in 1952?

    • A F. Scott Fitzgerald
    • B William Faulkner
    • C Ernest Hemingway
    • D John Steinbeck
    Show answer

    Correct answer: Ernest Hemingway

  7. Question 77

    Who wrote the novel 'A Portrait of the Artist as a Young Man', published in 1916?

    • A Ernest Hemingway
    • B James Joyce
    • C Virginia Woolf
    • D F. Scott Fitzgerald
    Show answer

    Correct answer: James Joyce

  8. Question 78

    Who is the author of the novel 'The Master and Margarita', which was completed in 1940 but published posthumously in 1967?

    • A Anton Chekhov
    • B Mikhail Bulgakov
    • C Leo Tolstoy
    • D Vladimir Nabokov
    Show answer

    Correct answer: Mikhail Bulgakov

  9. Question 79

    Who wrote the novel 'One Hundred Years of Solitude', published in 1967?

    • A Pablo Neruda
    • B Gabriel García Márquez
    • C Julio Cortázar
    • D Mario Vargas Llosa
    Show answer

    Correct answer: Gabriel García Márquez

  10. Question 80

    Who wrote the play 'The Importance of Being Earnest', first performed in 1895?

    • A Oscar Wilde
    • B George Bernard Shaw
    • C T.S. Eliot
    • D Henry James
    Show answer

    Correct answer: Oscar Wilde

Play the interactive quiz
Get it on Google Play