Art & Literature Quiz – Test 9

Art & Literature quiz, test 9 of 11: 10 multiple-choice questions with answers. Try them, then play the interactive quiz on Zeno to earn XP.

  1. Question 81

    Who wrote the novella 'The Metamorphosis', first published in 1915?

    • A Thomas Mann
    • B Franz Kafka
    • C Hermann Hesse
    • D Rainer Maria Rilke
    Show answer

    Correct answer: Franz Kafka

  2. Question 82

    Who wrote the novel 'The Waves', published in 1931?

    • A Emily Dickinson
    • B T.S. Eliot
    • C James Joyce
    • D Virginia Woolf
    Show answer

    Correct answer: Virginia Woolf

  3. Question 83

    Who wrote the novel 'Nostromo', published in 1904?

    • A Henry James
    • B E.M. Forster
    • C Joseph Conrad
    • D Ford Madox Ford
    Show answer

    Correct answer: Joseph Conrad

  4. Question 84

    Who wrote the novel 'The Great Gatsby', first published in 1925?

    • A T.S. Eliot
    • B Ernest Hemingway
    • C F. Scott Fitzgerald
    • D John Steinbeck
    Show answer

    Correct answer: F. Scott Fitzgerald

  5. Question 85

    Who wrote the novel 'The Master and Margarita', which was completed in 1940 but written primarily during the late 1920s and early 1930s?

    • A Anton Chekhov
    • B Vladimir Nabokov
    • C Mikhail Bulgakov
    • D Leo Tolstoy
    Show answer

    Correct answer: Mikhail Bulgakov

  6. Question 86

    Who wrote the novel 'The Stranger', first published in 1942?

    • A Simone de Beauvoir
    • B Albert Camus
    • C Jean-Paul Sartre
    • D Marcel Proust
    Show answer

    Correct answer: Albert Camus

  7. Question 87

    Who wrote the novel 'Invisible Man', first published in 1952?

    • A Richard Wright
    • B Toni Morrison
    • C Ralph Ellison
    • D James Baldwin
    Show answer

    Correct answer: Ralph Ellison

  8. Question 88

    Who wrote the novel 'Middlesex', first published in 2002?

    • A Jeffrey Eugenides
    • B David Foster Wallace
    • C Jonathan Safran Foer
    • D Michael Chabon
    Show answer

    Correct answer: Jeffrey Eugenides

  9. Question 89

    Who wrote the novel 'Blood Meridian', first published in 1985?

    • A Cormac McCarty
    • B Cormac McCarthyson
    • C Cormac MacCarthy
    • D Cormac McCarthy
    Show answer

    Correct answer: Cormac McCarthy

  10. Question 90

    Who wrote the play 'Waiting for Godot', first published in 1953?

    • A Samuel Beckett
    • B Harold Pinter
    • C Tennessee Williams
    • D Arthur Miller
    Show answer

    Correct answer: Samuel Beckett

Play the interactive quiz
Get it on Google Play